Росію вимагають відсторонити від Олімпіади-2018

Читать на русском
Антидопінгові агентства Німеччини і Австрії виступили за повне відсторонення збірної Росії від зимових Олімпійських ігор в 2018 році, оскільки російська держава підтримує допінгові порушення.
Олімпіада-2018Фото з відкритих джерел

Національні антидопінгові агентства Німеччини й Австрії виступили за повне відсторонення збірної Росії від зимових Олімпійських ігор в 2018 році.

Про це пише німецька газета Sueddeutsche Zeitung, повідомляє «Слово і Діло».

«Те, що відбулося в Росії, також особливо сильно торкнулося й зимових Олімпійських ігор. Тому ми так само, як і раніше, вимагаємо відсторонити російських спортсменів від наступних Олімпійських ігор», – заявила голова організації в Німеччині Андреа Гоцман.

Збірна України завоювала другу медаль на Олімпіаді в РіоНа Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро українська шаблістка Ольга Харлан здобула бронзову медаль - другу поки нагороду в доробку збірної України.

Вона нагадала, що також раніше звучали вимоги відсторонити Росію від літніх Ігор у Ріо-де-Жанейро. В організації підкреслюють, що ситуація в зимових видах спорту ще гірша.

Нагадаємо, напередодні Олімпіади в Ріо Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) опублікувало підсумки розслідування незалежної комісії, з яких випливає, що в Росії була створена допінгова система за підтримки держави. Допінг вживали щонайменше 15 росіян, які отримали медалі на Зимових Олімпійських іграх у Сочі.

Однак Міжнародний олімпійський комітет виступив проти повної дискваліфікації російської збірної на Олімпіаді і до Бразилії поїхали 278 спортсменів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: