У Кличка розповіли, коли мер з'явиться на допит в ГПУ

Читать на русском
Мера Києва Віталія Кличка викликають на допит в Генеральну прокуратуру в якості свідка у справі щодо подій на Майдані Незалежності взимку 2013-2014 років.
Віталій КличкоФото з відкритих джерел

Мера Києва Віталія Кличка викликають на допит у Генеральну прокуратуру у справі щодо подій на Майдані Незалежності взимку 2013-2014 років.

Цю інформацію РБК-Україна підтвердила прес-секретар столичного мера Оксана Зінов'єва, передає «Слово і Діло».

За її словами, повістка прийшла в кінці минулого тижня. Кличка викликають в якості свідка.

«У кримінальному провадженні щодо перешкоджання службовими особами вищих органів державної влади і правоохоронних органів проведенню зборів і мітингів під час Майдану, здійснення масових вбивств громадян та інших злочинів, спрямованих на незаконне протидія протестних акцій», - зауважила прес-секретар мера.

Підозрюваного в розгоні Майдану колишнього київського міліціонера взяли під домашній арештГенпрокуратура України повідомила про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки МВС в Києві в розгоні Євромайдану й залишила його під домашнім арештом.

Наразі, за словами прес-секретаря Кличка, мер перебуває у відпустці. Він дасть свідчення відразу після повернення.

Зазначимо, що раніше ЗМІ писали, що Генпрокуратура викликає на допит Президента Петра Порошенка у справі Майдану. Крім того, на допити також викликають екс-прем'єра Арсенія Яценюка та нинішнього секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Нагадаємо, що 17 липня генеральний прокурор Юрій Луценко розповів про зрушення у справі розстрілів на Майдані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: