Розвідка пояснила, що відбувається в окупованому Криму

Читать на русском
У зв'язку з активізацією Збройних сил Росії на території окупованого Криму, в Україні підвищено рівень бойової готовності.

В окупованому Криму пересування військової техніки росіян супроводжується плановою ротацією. За даними розвідки, дві батальйонно-тактичні групи розміщені в районі Джанкоя і одна - в районі Кам'янського.

Про це повідомив представник головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні співпали в часі переміщення військ на півострові, йде дуже активна підготовка до навчань «Кавказ 2016», які буде проводити РФ в Південному окрузі, до яких будуть повністю залучені угруповання, розміщені в Криму», - зазначив він.

«Рівень загрози Україні з боку РФ зростає. Він завжди підвищується, коли проводять навчання біля кордонів України»,- повідомив Скібіцький.

«Тому що в 2008 році, коли проводилися навчання «Кавказ-2008», було створено угруповання, яка після цього здійснила окупацію окремих районів Грузії. Саме ці війська тоді використовувалися. Основну небезпеку несли мобільні повітряно-десантні війська», - нагадав Скібіцький.

МЗС закликає захистити кримських татар від переслідувань і дискримінаціїУкраїна закликає міжнародне співтовариство до посилення захисту кримськотатарського народу від дискримінації та переслідувань з боку російської влади.

Також представник головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив, що пересування військової техніки залізницею по території Криму - це чергова ротація.

«За даними управління розвідки Міноборони, на сьогодні відбувається часткова ротація підрозділів повітряно-десантних військ РФ, які розміщені на півночі Криму. За попередніми даними, ця ротація була запланована на серпень. І саме в період з 27-30 липня у Криму почали прибувати залізничні ешелони з технікою повітряно-десантних військ, які будуть проходити ротацію», - сказав Скібіцький.

«На сьогодні відбуваються ротації саме батальйонно-тактичної групи в Джанкої, це 11 ОДШБ, вона буде замінена на БТГ десанту 7 десантно-штурмової дивізії. Як правило, ротація відбувається кожні погода, і ось 11 бригада знаходиться в районі Джанкоя з квітня», – сказав він.

«Генштаб ЗСУ володіє інформацією, і адекватно реагує на всі можливі загрози, які можуть виникнути», - додав він.

Нагадаємо, що сьогодні ЗСУ посилили Херсонську область - прикордонний з Кримом регіон - людьми і технікою, щоб бути готовими до будь-якого сценарію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: