Російська сторона анонсувала зустріч «Нормандської четвірки»

Читать на русском
На саміті Великої двадцятки в Китаї може відбутись наступна зустріч представників Нормандської четвірки.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що наступна зустріч «нормандської четвірки» може відбутися в рамках саміту G20 в Китаї.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

До переговорів у «нормандському форматі» долучаться СШАУ майбутній зустрічі глав держав «нормандської четвірки», яка попередньо запланована на липень, можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

«Останнім часом українські партнери запропонували «на полях» саміту «двадцятки» в китайському Ханчжоу провести черговий саміт нормандської четвірки. Ми вважаємо, що «четвірка», сформована в Нормандії, зобов'язана нести відповідальність за виконання тих рішень, які узгоджуються в цих рамках, і якщо наші німецькі, французькі партнери з цим згодні, якщо на це згодні, звичайно, китайські господарі зустрічі «двадцятки», щоб на полях саміту групи організувати зустріч в нормандському форматі, то ми будемо до цього готові», — заявив Лавров.

Нагадаємо, попередня зустріч Нормандської четвірки мала відбутись на липневому саміті НАТО в Варшаві, але стало відомо, що її перенесли на осінь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: