Богомолець пропонує ввести загальнообов'язкове медичне страхування з 2018 року

Читать на русском
З 2018 року в Україні планують ввести загальнообов'язкове медичне страхування для всіх громадян країни.

Глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, внесла на розгляд Верховній Раді законопроект про запровадження з 2018 року в Україні загальнообов'язкового медичного страхування.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Стрімке погіршення фінансово-економічного становища в країні викликає критичну недостатність можливостей держави забезпечити потреби населення в охороні здоров'я за рахунок бюджетних коштів. З огляду на це, законодавче врегулювання загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування є актуальною і важливою задачею», - йдеться у пояснювальній записці.

Так, введення загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування, на думку Богомолець, передбачає за рахунок цільових страхових внесків з доходів громадян формувати кошти на медичне забезпечення.

Це може забезпечити безкоштовне надання застрахованим особам медичних послуг при настанні страхового випадку в обсязі і на умовах, передбачених програмою страхування на всій території України.

МОЗ скликає РНБО через можливі епідемії інфекційних захворюваньМіністерство охорони здоров'я України ініціює засідання Ради національної безпеки України через низький рівень вакцинації дітей, який веде до можливих спалахів інфекційних захворювань у всій країні.

Застрахованими особами в цій системі стануть всі українці, включаючи непрацюючих пенсіонерів, інвалідів, студентів та дітей до 16 років.

Правові відносини між страхувальниками, страховиками, застрахованими особами і установами охорони здоров'я будуть регулюватися на основі договору. У пояснювальній записці зазначається, що медична допомога буде надаватися закладами охорони здоров'я за рахунок коштів, акумульованих у системі загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування. Це має сприяти розвитку конкуренції серед медустанов.

Відзначимо, що проект медичної реформи був представлений в грудні 2014 року міністром охорони здоров'я України Олександром Квіташвілі.

Тоді Квіташвілі висловив надію, що страхова медицина в Україні може запрацювати вже до кінця 2015 року.

Нагадаємо, що в.о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун виступила за прийняття закону про трансплантацію органів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: