«Укртрансгаз» назвав умови прокачування російського газу в Європу

Читать на русском
Російська сторона не здійснила необхідних дій щодо дотримання контрактних тисків на прикордонних ГВС.

ПАТ «Укртрансгаз» готовий забезпечити збільшену заявку ВАТ «Газпром» з транспортування природного газу в Європу при забезпеченні гранично допустимого тиску на прикордонних газовимірювальних станціях (ГВС).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу оператора української газотранспортної системи ПАТ «Укртрансгаз».

«За інформацією центрального диспетчерського департаменту «Укртрансгаз», станом на 10:00 сьогоднішнього дня, російська сторона не здійснила необхідних дій щодо дотримання контрактних тисків на прикордонних ГВС», – йдеться в повідомленні української компанії у вівторок.

В «Укртрансгазі» розповіли, скільки газу прокачають до країн ЄС цього рокуУкраїна має намір цього року транспортувати 70 млрд куб. м природного газу європейським споживачам від російського постачальника ПАТ «Газпром».

Вчора стало відомо, що ВАТ «Газпром» було відправлено заявку в ВАТ «Укртрансгаз» про збільшення обсягів транспортування природного газу європейським споживачам на 20% до 275 млн куб. м на добу. Таке збільшення російські партнери аргументували ремонтом системи газопроводів «Північний потік».

Нагадаємо, плани по профілактичних робіт на трансконтинентальних газопроводах яким транспортується газ до Європи, в тому числі через систему «Північний потік», були затверджені в грудні минулого року країнами-імпортерами російського газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: