Проросійські бойовики продовжують застосовувати заборонену Мінськом зброю – штаб АТО

Читать на русском
Проросійські бойовики продовжують порушувати Мінські домовленості і застосовувати важку артилерію.

За минулу добу російські окупаційні війська 47 разів відкривали вогонь по підрозділах Сил АТО. 20 обстрілів зафіксовано на Маріупольському, 16 на Донецькому, та 11 на Луганському напрямках. Супротивник грубо порушив Мінські угоди, застосувавши заборонену важку артилерію.

На Маріупольському напрямку у Широкиному окупанти відкрили вогонь з гармат калібру 122 мм, у бік захисних позицій морських піхотинців ворог випустив 116 нищівних снарядів. Крім цього, противник застосував понад 170 мін різного калібру по Красногорівці, Широкиному, Водяному та Гнутовому. Збройні провокації з використанням гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї тривали у Мар’їнці та Старогнатівці.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 8 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 8 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

На Донецькому напрямку ворог застосував артилерію калібру 152 мм по Луганському. На ділянці Троїцьке-Верхньоторецьке-Авдіївка противник вдався до збройних провокацій із застосуванням мінометів та гранатометів різних калібрів та систем. По позиціях біля Кам’янки супротивник вів кулеметний, а по Майорську гранатометний вогонь.

З ранку до полудня ворог дотримувався режиму тиші, після чого поновив обстріли на всіх напрямках.

На Луганщині противник активізувався у другій половині доби. Позиції наших захисників у Новозванівці, Новоалександрівці та Новотошківську окупант поливав вогнем з мінометів, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. У Золотому супротивник відкривав вогонь з гранатометів та стрілецької зброї, зафіксовано активність снайпера.

Продовжується активне використання противником засобів повітряної розвідки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: