Як Савченко мітингувала під АП: підсумки

Читать на русском
Народний депутат «Батьківщини» Надія Савченко мітингувала під Адміністрацією Президента. Її прийшли підтримати близько ста чоловік, перед якими вона виступила.
Надія СавченкоФото: Global Look Press

Народний депутат «Батьківщини» Надія Савченко сьогодні, 8 серпня, організувала мітинг під Адміністрацією Президента.

На акції було близько ста осіб, передає «Слово і Діло».

Туди прийшли мама і сестра Савченко, а також мати політв'язня Станіслава Клиха. Сама Надія виступила перед людьми із заявою про те, що необхідно прискорити процес звільнення полонених.

«Президент повинен був уже давно виробити реальний механізм обміну людей... Це треба спрощувати, і це можна спрощувати», - заявила нардеп.

Кого з популярних політиків найчастіше шукають в Інтернеті?У рейтингу популярності політиків України, яким українці довіряють найбільше, перше місце посідає народний депутат Надія Савченко з індексом згадки –7, на другому місці – Міхеіл Саакашвілі (1), на третьому – Андрій Садовий (0).

Також вона розповіла, що передала Президенту Петру Порошенку лист родичів українських громадян, які перебувають у полоні у бойовиків, з вимогою швидше їх звільнити. За її словами лист Главі держави вже зареєстрований.

Вона розповіла також про існування домовленості про обмін полоненими «двох на двох». «Це повинен зробити Президент своїм указом, а не через суди і слідство - і все це буде тривати півроку, через півроку все це стане неактуальним, ці люди там просто помруть», - заявила Савченко.

За її словами, в даний момент звільненням полонених на волонтерських засадах займається не більше 7 людей, а точна кількість ні утримуваних бойовиками полонених, ні затриманих українськими спецслужбами сепаратистів невідома.

Крім того, Савченко описала план звільнення полонених із залученням дружини Порошенка Марини, а також подружжя політика Віктора Медведчука Оксани Марченко.

«Моя сестра пропонувала іншу схему: щоб перша леді і Оксана Марченко, як жінки, вели цей проект про переговори. Так само на це не відреагували, сказали, що Президент - єдиний переговорник», - розповіла нардеп.

Нагадаємо, що 2 серпня Савченко заявила, що оголошує голодування з метою прискорення процесу звільнення українських заручників, утримуваних на території РФ і окупованого Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: