Луценко анонсував нові затримання у справі про створення «ЛНР»

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що в Генеральній прокуратурі достатньо доказів, аби затримати організаторів створення терористичної організації ЛНР.
Юрій ЛуценкоФото з відкритих джерел

У Генпрокуратурі достатньо доказів проти цілої групи осіб, які підозрюються у створенні терористичної організації «ЛНР» і замаху на територіальну цілісність України.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«У рамках розслідування справи про створення терористичної організації «ЛНР», а також замаху на територіальну цілісність України шляхом проведення антиконституційного «референдуму» та інших злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, ГПУ проводить розслідування, в рамках якого було затримано громадянина Єфремова. У п'ятницю ввечері був також затриманий громадянин Медяник», – зазначив Луценко.

ГПУ: Єфремов затриманий в аеропорту «Бориспіль» з квитком на ВіденьГенеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов затриманий.

Генпрокурор уточнив, що це «не останні затримання».

«Ми маємо достатньо доказів проти цілої групи осіб, які замахнулися на свою власну державу», – розповів він.

Нагадаємо, 30 липня ГПУ затримала колишнього лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова в аеропорту «Бориспіль», звідки він нібито намагався вилетіти до Відня.

За словами Луценка, Єфремов підозрюється в скоєні умисних дій з метою зміни меж України, в причетності до створення «ЛНР» і заволодінні майном «Луганськвугілля».

Відзначимо, що 1 серпня Печерський районний суд Києва обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців – до 28 вересня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: