Уряд працює над питанням підвищення пенсій і зарплат – Гройсман

Читать на русском
Прем'єр наголосив на необхідності збільшення розміру заробітних плат і пенсій, це будуть не популістичні, а дуже конкретні кроки.

Кабінет міністрів в рамках нинішніх економічних умов знайде можливості для збільшення розміру заробітних плат і пенсій громадян України.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду в понеділок в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наше завдання сьогодні – реформувати систему оплати праці таким чином, щоб кожен український громадянин отримував гідну зарплату, щоб вона була «білою» і щоб людина, яка сьогодні працює, отримувала і нормальну зарплату, з одного боку, а з іншого боку – (отримувала) в майбутньому захист пенсійної системи», – сказав він.

Прем'єр також наголосив на необхідності збільшення розміру пенсій.

Міщенко пообіцяв індексацію зарплат та пенсійСказано 12 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Пенсійна система потребує сьогодні в змінах, тому є питання: створити сучасні пенсії, а це означатиме, що нам треба буде в рамках можливостей нашої економіки, Пенсійного фонду прийняти всі необхідні рішення, щоб пенсія в Україні зростала», – сказав він.

За словами прем'єра, є певні думки з цього приводу і в даний час «зважуються всі можливості економіки».

«Це будуть не популістичні, а дуже конкретні кроки», – запевнив глава уряду.

Нагадаємо, що 31 травня Народні депутати не підтримали голосування по законопроекту «Про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік» (№4316), згідно з яким пропонувалося збільшення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати і мінімальної пенсії на 5% в цьому році.

Раніше повідомлялося, що МВФ може дозволити українському уряду підвищувати соціальні стандарти більше, ніж це закладено в Державному бюджеті на 2016 рік.

У базі даних «Слово і Діло» зафіксовано 312 обіцянок прем'єр-міністра України, 191 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності Володимира Гройсмана високий – 61%. З повним переліком обіцянок політики можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: