У Кабміні очікують зниження ціни на гречку

Читать на русском
Новий урожай гречаної крупи збільшить її пропозицію на внутрішньому ринку і призведе до зниження ціни.

Міністерство аграрної політики і продовольства України в 2016/17 маркетинговому році очікує збільшення пропозиції гречаної крупи на внутрішньому ринку, що повинно привести до зниження її ціни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Валовий збір гречки очікується на рівні 174,2 тис. тонн, що на 36% більше, ніж в минулому році. За попередніми оцінками, в 2016/17 МР (МР – маркетинговий рік липень-червень – Ред.) на ринку може бути спожито близько 150-160 тис. тонн зерна гречки», – відзначають в Мінагропроді.

Крім цього в країні зроблять заходи щодо формування запасів гречки врожаю 2016 року, що також має збалансувати ціни на гречану крупу.

Зараз в ПАТ «Аграрний фонд» в наявності є 283 тонн гречки. За форвардними угодами товариством вже законтрактовано 3,6 тис. тонн зерна гречки врожаю 2016 року. В цілому «Аграрний фонд» планує законтрактувати 10 тис. тонн гречки нового врожаю.

Український АПК: як країна нарощує експорт зерновихАгропромисловий комплекс (АПК) України нарощує вагу в економіці країни – всього за 3 роки експорт зернових зріс з 32,2 млн тонн в 2014 до 39 млн тонн (прогноз) в 2016 році.

Нагадаємо, що фактичні ціни роздрібної реалізації фасованої гречки в окремих випадках в травні-червні 2016 року становили 50 грн/кг.

В даний час АМКУ визначив 25 найбільших постачальників гречки у всеукраїнські торгові мережі, які опитуються щодо обґрунтованості підвищення цін на кінцеву продукцію. Це дозволить визначити розміри торгових надбавок вторинних виробників (оптової ланки виробників, які здійснюють фасування товару) і зробити висновки, наскільки вони вплинули на кінцеву ціну товару для споживача.

Як раніше повідомлялося, Міністерство аграрної політики та продовольства України підвищило прогноз щодо збору врожаю зернових з 60 млн тонн до 61 млн тонн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: