Українці не відчують воєнного стану в разі його введення – Тука

Читать на русском
Георгій Тука не бачить необхідності у введенні воєнного стану, оскільки ми цього не зробили на початку війни на Донбасі.
Георгій Тука

Передумов для введення воєнного стану в Україні поки немає.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Я не бачу необхідності в цьому. Якщо ми цього не зробили до початку всіх цих подій, то зараз я, наприклад, не бачу (нічого – Ред.) особливого, що треба робити», – розповів він.

За словами Туки, якщо в країні введуть воєнний стан, то більшість громадян цього не відчують.

Загроза воєнного стану: чергова політична гра чи безальтернативна стратегія?Дискусії навколо необхідності запровадження воєнного стану як серед політиків, так і в суспільстві лунає вже понад два роки. Однак далі цих розмов справа не йде. Чи справді існує ймовірність запровадження воєнного стану саме зараз?

«Я спеціально переглянув закон «Про воєнний стан»... Ось, вибачте, в суспільстві досить часто панує така думка... Там показують, як зловили якогось корупціонера або того ж самого Єфремова. От, якщо був у нас воєнний стан, ми б зараз одного розстріляли, іншого повісили. Ну це ж маячня! Нічого цього в законі «Про воєнний стан» немає, вся судова гілка влади продовжує працювати у звичному режимі. Є певні обмеження щодо автопарку, є військові комендатури, але переважна більшість цивільних навіть і не відчують цього», – заявив заступник міністра.

Нагадаємо, що раніше секретар РНБО Олександр Турчинов закликав не боятися введення воєнного стану і не панікувати. 19 липня він заявив, що в разі загострення ситуації в зоні АТО Верховна Рада може розглянути питання про введення воєнного стану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: