Україна приваблює «злодіїв в законі» з усієї СНД – Матіос

Читать на русском
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що більшість «злодіїв в законі» в Україні знаходяться в Одесі.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в Україні знаходиться близько 120 «злодіїв в законі» і тут їм цілком комфортно, оскільки вони знають, що держава не може дати відсіч через страх.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Цензор.НЕТ.

«Після ліквідації УБОЗ в державі з'явилося нове явище у вигляді надкритичного підняття потужності і можливостей організованої злочинності саме серед криміналітету, який вже обплутав своїми «щупальцями» всю країну. Станом на зараз, за неповними даними, але вони близькі до реальності, в Україні знаходиться до 120 «злодіїв в законі» з усієї СНД. Зокрема, більшість з них - грузини. Дуже вони люблять Одесу», - розповів Матіос.

Проблема в тому, за його словами, що «криміналітет лізе в усі сфери суспільного життя», а прогалини в законодавстві тільки погіршують ситуацію.

«Депутати не хочуть міняти законодавство навіть під страхом загрози встановлення анархії», - констатував він.

Як відомо, навесні ВР відхилила законопроект, який встановлює кримінальну відповідальність для «злодіїв в законі» і посилює відповідальність за злочини, вчинені злочинними угрупованнями.

Нагадаємо, Матіос заявив, що має намір подати у відставку, після завершення всіх справ. Можливо, за його словами, у вересні він піде з посади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: