Кличко попередив киян про зиму без тепла

Читать на русском
Столичний мер побоюється зриву підготовки до опалювального сезону через заблоковані рахунки енергокомпаній.

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що заблоковані рахунки енергокомпаній, в тому числі й «Київенерго», можуть послужити зриву опалювального сезону в цьому році.

Про це повідомляється на його сайті, передає «Слово і Діло».

«Зараз підготовка до опалювального сезону - коли йде заміна і ремонт труб, встановлення лічильників - компанії не можуть виконувати, тому що немає коштів, а рахунки заблоковані», - сказав він.

«Питання розблокування рахунків Київенерго знаходиться в компетенції Кабінету міністра. Вихід із ситуації - розблокувати рахунки Київенерго. Я звернувся і до президента», - повідомив мер.

Як відомо, раніше компанія Київенерго повідомила про припинення підготовки до нового опалювального сезону в зв'язку з арештом своїх рахунків через штрафних санкцій з боку Нафтогазу.

Додамо, загальна сума нарахованих «Нафтогазом» штрафів енергокомпаніям перевищує 10 мільярдів гривень.

При цьому, нагадаємо, що сам столичний мер в травні пообіцяв завершити установку теплових лічильників в столичні будинки до початку опалювального сезону і поки що, за обіцянкою закріплений статус «в процесі».

У свою чергу, Глава Міненерго повідомив, що розроблений чіткий план переходу на зимовий період. За його словами, в липні, червні і серпні навантаження на енергосистему України набагато більше, ніж в зимовий період, тому зараз ситуація складніше, ніж буде взимку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: