ГПУ проти НАБУ: соцмережі обговорюють обшуки прокуратури в Антикорупційному бюро

Читать на русском

Обшук ГПУ в Національному антикорупційному бюро викликав бурхливу реакцію користувачів соціальних мереж.

Обшук Генеральної прокуратури України в Національному антикорупційному бюро став однією з головних тем дня в українському сегменті соціальних мереж.

Журналісти, експерти, політики та прості українці коментують, жартують і розмірковують над тим, до чого може призвести конфлікт між двома правоохоронними органами.

«Те, чого слід було очікувати... Відповідь за справи НАБУ проти Онищенка, братів Крючкових (читай Кононенка-Суркіса), Мартиненка, Пашинського та інших діячів із вищих ешелонів влади. Проводити обшуки в НАБУ приїхав особисто одіозний слідчий Генпрокуратури Сус із департаменту Кононенка-Грановського (той, який вночі вручав підозру Віталію Каську поблизу театру української драми). Якщо ви пам'ятаєте, відразу після приходу на посаду генпрокурора Луценко стверджував, що департаменту Кононенка-Грановського більше не існує. Ще й як існує! Просто країну в гонитві за безглуздим і нещадний збагаченням уже вкотре спробували надурити», – пише на своїй сторінці в Facebook народний депутат України Сергій Лещенко.

Нардеп Мустафа Найєм вважає, що обшуки в НАБУ – це спроба «приструнити й дати зрозуміти, хто в домі господар».

«Абсурд обшуків у НАБУ полягає в тому, що традиційно протягом чверті століття й до сьогодні незаконне прослуховування, як правило, організовують працівники Генеральної прокуратури та Служби безпеки. Але за роки роботи журналістом я не пам'ятаю обшуків у ГПУ, СБУ або МВС», – ділиться думками Найєм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: