Легендарний Ан-2 «Кукурузник» потрапив до книги рекордів Гіннеса

Читать на русском
Український Ан-2 занесений до книги рекордів Гіннеса як єдиний літак, який випускається понад 60 років.
Ан-2 "Кукрузник"

Легкомоторний літак Ан-2, що носить відоме прізвисько «Кукурузник» потрапив до книги рекордів Гіннеса як літак, який найдовше виробляється.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Twitter держпідприємства «Антонов».

«Ан-2 занесений до книги рекордів Гіннеса як єдиний літак, який випускається понад 60 років», – йдеться в повідомленні.

Ан-2 – наймасовіший у світі одномоторний біплан за всю історію авіації. Літак експортувався до 26 країн світу й перебуває на озброєнні ВПС багатьох країн, використовується в якості спортивного, транспортного та пасажирського літака.

Найбільше ця машина використовувалася в сільськогосподарських роботах.

«Антонов» повністю перейшов на вітчизняні комплектуючіДержавне підприємство «Антонов» цього року відмовилося від російських комплектуючих, повністю перейшовши на вузли та агрегати від вітчизняних постачальників.

Ан-2 належить до категорії легких транспортних літаків. Вироблявся в СРСР, Польщі та продовжує випускатися в Китаї. Всього було зібрано більше 18 тисяч одиниць техніки.

Як повідомлялося раніше, влада Азербайджану висловила зацікавленість в організації збирання транспортних літаків Ан-178 розробки держпідприємства «Антонов» на власних потужностях.

Нагадаємо, Генеральний штаб України замовив державному підприємству «Антонов» розробку вітчизняного бойового літака з двигунами від ПАТ «Моторсіч».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: