Розенко анонсує збільшення пенсій

Читать на русском
Павло Розенко заявив, що соціальні стандарти в Україні восени вдасться підвищити більш ніж на заплановані 5 відсотків.
Павло Розенко

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Кабінет міністрів планує підвищити середній розмір пенсій у жовтні-листопаді 2016 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

«Ми зараз розробляємо програму осучаснення пенсій. Адже пенсії від 1300 до 3000 грн не підвищувалися останні 3-4 роки. Ми зараз шукаємо ресурс для того, щоб із жовтня-листопада провести осучаснення для цих категорій громадян», – сказав Розенко.

За словами віце-прем’єра, весь додатковий ресурс від економіки уряд спрямовує на підвищення соціальних стандартів, у тому числі й пенсій.

Розенко розповів, наскільки зростуть зарплати до кінця рокуУ Кабінеті міністрів прогнозують зростання реальної заробітної плати в Україні на 5% до кінця поточного року.

«Щойно ми отримали додатковий ресурс, одразу ухвалили рішення, що розмір мінімальної пенсії буде підвищений двічі протягом року – з 1 травня та з 1 грудня 2016 року. Більше того, з 1 грудня підвищення відбудеться не на 5%, як планувалося раніше, а на 10%», – заявив він.

Розенко також зазначив, що програма з оподаткування пенсій для пенсіонерів, що працюють, діє до кінця 2016 року. «Якщо ми побачимо, що фінансовий стан Пенсійного фонду дає нам можливість відмовитися від цієї програми, ми це зробимо», – підсумував віце-прем'єр.

Нагадаємо, з 1 липня держава оподатковує лише ті пенсії, розмір яких перевищує 10 прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: