Гучні справи ГПУ: експерти назвали причини показових затримань

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Імідж ГПУ близький до нуля, ніхто не вірить у розкриття навіть очевидних справ. Луценко зараз потрібно підняти рейтинг – як свій особистий, так і влади.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи активізацію ГПУ та антикорупційних органів та розслідування гучних справ проти представників попереднього режиму.

«МВФ не надає Україні черговий транш і саме в цьому основна причина. При цьому заяви про відсутність роботи в антикорупційному напрямку, про те, що не притягнуті до відповідальності особи, які скоювали кримінальні та економічні злочини, та відсутній результат в питанні повернення украдених коштів до державної казни звучали давно», – наголосив Купира.

Тому, на його думку, нам зараз потрібно показати результати в цих напрямках та отримати транш.

Політолог Микита Потураєв переконаний, що жодної системності ані в боротьбі з корупцією, ані в боротьбі з «ворогами України» немає, а гучні затримання Онищенка, Василишина та Єфремова навряд чи переконають суспільство в протилежному.

За його словами, розкриттям гучних справ насправді виконується завдання – підвищити рейтинги АП та особисто Президента.

Експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук відзначив, що поки все виглядає так, що головне для генпрокурора – не результат, а створення картинки: яскраві, але безрезультатні затримання.

Однак політолог Олександр Палій дотримується протилежної думки.

Експерт виключив вірогідність проведення дострокових виборів і вважає це спекуляціями політичних аутсайдерів. За його словами, це дійсно може бути спробою навести лад у роботі ГПУ. Луценку потрібно довести, що в країні є законність.

Додамо, сам Юрій Луценко заявив, що в разі провалу на посаді генпрокурора піде з політичного й суспільного життя, та пообіцяв, що навесні 2017 року в ГПУ відбудуться системні зміни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: