Чи варто Україні чекати зброї від нового президента США? Експерт

Читать на русском
Олександр Горбаткоголовний координатор «Донбас SOS»

Вельми сумнівно, що Клінтон у разі приходу до влади займатиме кардинально іншу позицію порівняно з Обамою.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив лідер ГО «Донбас SOS» Олександр Горбатко, аналізуючи, як зміниться політика США в питанні озброєння з обранням нового президента.

«В разі, якщо Клінтон стане президентом, вона навряд чи наважиться поставляти в Україну летальну зброю. Скоріш за все, постачання залишаться на рівні просто військової допомоги, захисної зброї, різного устаткування», – вважає Горбатко.

За його словами, сумнівно, що жінка взагалі може бути жорсткішою або агресивнішою в таких напрямках.

Президентські вибори у США: чия перемога вигідна Україні? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо того, якою буде позиція Гілларі Клінтон щодо України в разі перемоги на президентських виборах у США.

При цьому, на його думку, якщо до влади прийде Трамп, то про військову допомогу в принципі можна забути.

«Максимум – економічні відносини. Питання озброєння полягатиме в тому, що ми будемо самі щось закуповувати в США, але не йтиметься про те, щоб щось отримувати саме в якості допомоги. За винятком, можливо, якогось обладнання, що стосується розмінування територій», – припускає Горбатко.

Нагадаємо, колишній посол США в Україні Джон Гербст, який працював в адміністрації Гілларі Клінтон, коли вона обіймала посаду держсекретаря, переконаний, що її позиція щодо РФ буде жорсткішою.

Сама Клінтон не так давно, коментуючи окупацію Криму, порівняла вчинок Путіна з поведінкою Адольфа Гітлера.

Водночас у європейському суспільстві та Україні розгорівся скандал через заяви Трампа, згідно з якими він готовий визнати Крим частиною РФ і зняти санкції з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: