Соратники з Республіканської партії розкритикували Трампа

Читать на русском
Заяви кандидата в президенти США Трампа на адресу військовослужбовця-мусульманина викликали обурення в його партійних соратників.

Більшість членів Республіканської партії, від якої висувається кандидат у президенти США Дональд Трамп, розчаровані його передвиборчою кампанією.

Про це повідомляє «Голос Америки», передає «Слово і Діло».

Конфлікт, що виник тиждень тому між Дональдом Трампом з одного боку та Хизром і Газалою Хан, батьками військовослужбовця-мусульманина, який загинув у Іраку, – з іншого, викликає публічну критику на адресу мільярдера з боку більшості його соратників-республіканців.

Такі конфлікти не можуть не привернути уваги громадськості до напруженості у відносинах між лідерами партії, відзначає видання.

Нагадаємо, що конфлікт виник після того, як Хизр Хан, батько загиблого військовослужбовця, засудив Дональда Трампа за пропозицію заборонити мусульманам в'їзд до США. Хан зазначив, що якби такий закон діяв, то його син ніколи не зміг би служити в американській армії.

У відповідь Трамп розкритикував сім'ю загиблого військового, припустивши, що його мати ні слова не сказала під час демократичного з'їзду, тому що «їй не дозволили».

США не змінять ставлення до України, якщо Трамп стане президентом – експертБагато прихильників Дональда Трампа, кандидата в президенти США від Республіканської партії, запевняють, що політика щодо України не зміниться в разі його обрання.

Трамп продовжує наполягати на тому, що висловлені ним критичні зауваження небезпідставні, а ЗМІ просто неправильно його зрозуміли.

Соратники Трампа з партії зазначили, що незважаючи на розбіжності в політичних поглядах, республіканцям слід із повагою ставитися до батьків загиблого військового.

Член палати представників від штату Нью-Йорк Річард Ханна став першим чинним конгресменом-республіканцем, який висловив підтримку Гілларі Клінтон, підкресливши, що він обурений словами Трампа, сказаними на адресу сім'ї Хан.

Нагадаємо, нещодавно Дональд Трамп заявив, що в разі спроб США втрутитися й повернути Україні контроль над окупованим Росією Кримом може розпочатися Третя світова війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: