Італія відмовилася зняти санкції з Росії

Читать на русском
Напередодні італійський парламент навпаки ухвалив резолюцію із закликом про повне виконання Мінських угод.

Італійський парламент не підтримав проект резолюції щодо скасування санкцій проти Росії, яку запропонувала проросійська партія «Рух 5 зірок».

Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Резолюцію підтримали депутати «Демократичної партії», «Нового правого центру», а також окремі депутати групи «Різні», – зазначив український посол.

Він підкреслив, що напередодні італійський парламент ухвалив резолюцію із закликом про повне виконання Мінських угод. У парламенті Італії вважають, що саме вони допоможуть встановити мир в Україні.

Радбез ООН і санкції: чи є спосіб вплинути на новий статус Криму?Політтехнолог проаналізував ситуацію з ліквідацією «Кримського федерального округу» та прокоментував той факт, що РФ заблокувала проект заяви Радбезу ООН щодо Криму.

Відзначимо, що наприкінці червня Італія відмовилася підписати документ про продовження санкцій проти Росії, поки до нього не буде включено положення про те, що керівництво ЄС зобов'язується переглянути політику щодо Росії до кінця 2016 року.

Як повідомлялося раніше, глава італійського уряду Маттео Ренці під час зустрічі з президентом України Петром Порошенко пообіцяв підтримати продовження санкцій і висловив упевненість, що ця позиція збережеться до виконання Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: