СБУ ліквідувала схему привласнення державних коштів

Читать на русском

В Кіровоградській області СБУ викрила схему з розкрадання 130 мільйонів гривень державних коштів.

В Кіровоградській області працівники Служби безпеки України викрили механізм привласнення керівництвом товариства «Радій» понад 130 мільйонів гривень при поставках обладнання державному підприємству.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Повідомляється, що протягом 2014-2015 років науково-виробниче підприємство, яке є монополістом на ринку, поставило обладнання для українських атомних електростанцій. Під час перевірки правоохоронці встановили, що вартість реалізованого держпідприємству обладнання була завищена менеджментом «Радію» у сім разів.

СБУ попередила багатомільйонну контрабанду в РосіюСлужба безпеки України попередила контрабанду товарів у Росію на загальну суму 3 мільйони гривень.

Під час обшуків у кабінетах керівників НВП «Радій» працівники спецслужби спільно з прокуратурою вилучили фінансову документацію, яка доводить проведення оборудки з привласнення держкоштів. Правоохоронці також вилучили готівку в різних валютах у еквіваленті понад півмільйона доларів США. Порушено кримінальне провадження за з ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше працівники Служби безпеки України затримали на хабарі в 150 тисяч доларів очільницю одного з відділів Міністерства аграрної політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: