Омелян виділить кошти на реконструкцію Дніпровських ГЕС

Читать на русском

Обстеження шлюзів вказує на незадовільний стан об'єктів і необхідність їх термінової реконструкції.

Міністерство інфраструктури України ухвалило рішення виділити на фінансування реконструкції шлюзів Дніпровського каскаду водосховищ 105 млн грн.

Кошти будуть виділені з фонду бюджетної підтримки Європейського Союзу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Рішення було ухвалено після оприлюднення звіту американських інженерів, які завершили технічне обстеження 5 шлюзів на Дніпрі й констатували незадовільний стан об'єктів та необхідність термінової реконструкції», – йдеться в повідомленні.

«Зараз Міністерство інфраструктури спільно з Міжнародними фінансовими організаціями та партнерами розробляє план дій довгострокової програми реконструкції шлюзів на Дніпрі», – каже міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як повідомлялося раніше, американські інженери протягом двох тижнів перевіряли шлюзи на річці Дніпро. За результатами перевірки буде проведена реконструкція гідротехнічних споруд Дніпровського каскаду ГЕС.

Нагадаємо, що Україна має намір вкласти інвестиції в розвиток морських портів та річкової інфраструктури для залучення перевізників товарів із Китаю та інших країн Азії в Балтійський регіон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: