Насалик домовився з Westinghouse про будівництво заводу ядерного палива

Читать на русском
Домовленості про збільшення поставок палива та будівництво заводу з його виробництва були досягнуті під час недавньої поїздки Ігоря Насалика до США.

Україна домовилася з Westinghouse про збільшення поставок ядерного палива та будівництво в майбутньому на території країни заводу з його виробництва.

Таким чином Україна збирається зменшити залежність забезпечення ядерним паливом від Росії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми домовилися про диверсифікацію поставок майже на половину атомних блоків і домовилися про будівництво заводу ядерного палива на території України», – сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

Міністр уточнив, що такі домовленості були досягнуті під час його недавньої поїздки до США.

Наразі РФ забезпечує поставки майже 95% ядерного палива для українських АЕС.

У Westinghouse розповіли, як Україні позбутися російського ядерного зашморгуВ рамках диверсифікації поставок ядерного палива в Україну Westinghouse планує збільшувати кількість паливних збірок на українські АЕС, зокрема через рік компанія планує поставляти в Україну шість збірок на рік.

Раніше Ігор Насалик розблокував рахунки НАЕК «Енергоатом», які були заарештовані Державною виконавчою службою в березні 2016 року.

Нагадаємо, що Westinghouse Electric планує збільшити коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) українських АЕС до 90% або на 2 ГВт терміном від 18 до 24 місяців.

«Слово і Діло» зафіксувало 22 обіцянки Ігоря Насалика, 3 з яких він провалив. Решта його зобов'язань перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: