Окупанти поновили обстріли житлових кварталів поблизу Донецька – штаб АТО

Читать на русском
За минулу добу проросійські бойовики 38 разів відкривали вогонь по українським позиціям в зоні АТО.

В районі проведення АТО проросійські бойовики 38 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів Збройних сил України. З другої години ночі противник поновив обстріли житлових кварталів населених пунктів поблизу Донецька.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

21 випадок застосування зброї супротивником зафіксовано на донецькому напрямку. Під вогонь 120-мм та 82-мм мінометів та гранатометів неодноразово потрапили позиції українських воїнів у Авдіївці та Майорську. В Зайцевому ворог порушив Мінські домовленості, двічі відкривши вогонь із важкої артилерії, застосувавши заборонені 122-мм артснаряди. Вогонь із кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї противник вів у Невельському та Троїцькому. В Новгородському, крім цього, застосовано БМП. Поблизу Авдіївки зафіксовано вогонь зенітної установки.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 3 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 3 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

На маріупольському напрямку було неспокійно на двох ділянках фронту: Красногорівка-Мар’їнка та Гнутове-Широкине, де ворог активно вів мінометний та кулеметний вогонь по опорних пунктах сил АТО. В Широкиному противник застосував важку артилерію, а в Мар’їнці – БМП. У Красногорівці та Гранітному зафіксовано снайперську активність.

На луганському напрямку протягом доби спостерігалося відносне затишшя.

Нагадаємо, за попередню добу в зоні проведення АТО на Донбасі в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців отримали поранення, один – контузію, загиблих не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: