Керівництво «ДНР» анонсувало відновлення повномасштабної війни

Читать на русском
Неможливість врегулювання конфлікту політичним шляхом не залишає іншого варіанту, крім як почати бойові дії.

Окупаційна адміністрація непідконтрольних Україні східних територій загрожує почати повномасштабні військові дії в разі, «якщо Київ продовжить обстрілювати територію Донбасу».

Про це заявив повноважний представник «ДНР» Денис Пушилін, передає «Слово і Діло» з посиланням на російські «Известия».

«Якщо українська влада не буде дотримуватися як мінімум перших трьох пунктів Мінської угоди, відбудеться відновлення бойових дій з вини Києва», – сказав повпред «ДНР».

За його словами, неможливість врегулювання конфлікту політичним шляхом не залишає іншого варіанту, крім як почати бойові дії.

«Жодних зрушень після чергових переговорів щодо політичного врегулювання немає. Ситуація залишається напруженою, в будь-який момент вона може спалахнути й перерости в повноцінні бойові зіткнення», – каже Пушилін.

Окупанти звинувачують Україну в тому, що вона не виконує своїх зобов'язань «і у військовій, і в політичній сфері».

Українські волонтери також відзначають високу ймовірність початку наступу з боку бойовиків, зазначаючи низьку ступінь готовності українських військ.

У СБУ назвали кількість російських компаній, які співпрацюють з окупованим ДонбасомУ Службі безпеки оголосили дані щодо співпраці підприємств, розташованих на непідконтрольній частині Донбасу, з російськими компаніями.

«Ми стоїмо на порозі масштабного наступу ворога. Противник закінчив підтягувати резерви. Ближче до передової розміщує бронетехніку. Накопичив запаси боєприпасів. У лікарнях звільняють місця для поранених. Поповнюють запаси знеболювальних і протишокових засобів», – каже військовий експерт Юрій Касьянов.

Водночас на передньому краї фронту бойові частини укомплектовані на 60%. «Людей мало. Навіть при тому, що досі не демобілізувалася шоста хвиля. Місцями людей не вистачає катастрофічно. Тих, хто має стояти біля кулемета. Бути на посту», – пояснив Касьянов.

Нагадаємо, що на Донбасі російські окупанти вже кілька місяців ведуть інтенсивні обстріли українських позицій, продовжуючи порушувати Мінські домовленості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: