ГПУ направила Ізраїлю запит на екстрадицію Ставицького

Читать на русском
Генеральна прокуратура України направила Ізраїлю запит із проханням про екстрадицію колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Генеральна прокуратура України направила Ізраїлю запит щодо видачі екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Про це повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, пише УНН, передає «Слово і Діло».

«Пішов (направлено запит Ізраїлю на екстрадицію Е. Ставицького – Ред.) у середині липня», – сказав він.

У квітні 2014 року Служба безпеки України оголосила в розшук екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького. Щодо нього було порушено кримінальне провадження за ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У квітні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю запит ГПУ про вручення повідомлення про підозру Едуарду Ставицькому.

Також зазначалося, що під час обшуку місця проживання екс-міністра енергетики правоохоронці вилучили 4,8 млн доларів і 42 кг золота.

Нагадаємо, що в 2014 році Едуард Ставицький отримав громадянство Ізраїлю та проживає на території цієї країни. Нещодавно в інтерв'ю українському виданню Ставицький розповів про місцеперебування колишніх міністрів часів президентства Віктора Януковича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: