Україна створює фонд будівництва теплоелектростанцій в Ірані

Читать на русском
Фахівці українських державних підприємств братимуть участь у будівництві теплоелектростанцій і модернізації електромереж на території Ірану.
Ігор Насалик на зустрічі з іранським колегою Хамідом Чітчіяном

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик під час зустрічі зі своїм іранським колегою Хамідом Чітчіяном обговорив участь України в будівництві ТЕС і модернізації електромереж на території Ірану.

Зустріч була проведена в рамках поїздки української делегації до Ісламської Республіки Іран, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міненерговугілля.

«Наразі український уряд опрацьовує питання про створення спеціального фонду, метою якого має стати цільове фінансування українсько-іранських проектів», – сказав український міністр енергетики.

Своєю чергою, Чітчіян запросив українську сторону до участі в державних програмах Ірану з розвитку енергетичної інфраструктури. При цьому він зазначив, що спільні українсько-іранські підприємства отримають фінансову та технічну підтримку з боку іранського уряду.

Ігор Насалик повідомив про досвід і можливості українських державних компаній у проектуванні, спорудженні, технічному обслуговуванні та оновленні електростанцій, в тому числі й іранських ТЕС «Рамін» та «Ісфаген».

Україна розширить поставки авіапродукції в Іран – КлімкінЗняття санкцій з Ірану розширює можливості України в поставках продукції машинобудування і авіабудування до цієї країни.

Нагадаємо, що в березні 2016 року Україна та Іран досягли низки угод у сфері співробітництва в секторі енергетики, які можуть бути реалізовані найближчим часом.

У квітні Іран запропонував Україні модернізувати українські нафтопереробні заводи, а також висловив готовність почати поставки нафти й газу.

«Слово і Діло» зафіксувало 23 обіцянки міністра енергетики та вугілля України Ігоря Насалика, 3 з яких він уже провалив. Решта його зобов'язань перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: