Правоохоронці затримали на Донбасі двох бойовиків

Читать на русском
СБУ спіймала в Луганській області іноземного найманця, а в Краматорську Донецької області – місцевого поплічника терористів.

Працівники Служби безпеки України затримали на Донбасі двох бойовиків терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», один з яких виявився іноземним найманцем.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними правоохоронців, одного з бойовиків зупинили на Луганщині під час спроби перетину лінії розмежування. Він намагався потрапити на контрольовану Україною територію в районі Станиці Луганської. Під час обшуку затриманого правоохоронці виявили паспорт громадянина однієї із закавказьких країн, міграційну картку, видану відповідною службою РФ, та військовий квиток терористичної організації «ЛНР».

Сам бойовик розповів, що був завербований навесні 2014 року під час перебування у незаконно анексованому Криму. Весь цей час він перебував у різних збройних формуваннях т. зв. «ЛНР». За інформацією СБУ, він певний час обіймав посаду командира одного із взводів теругруповання «Призрак».

СБУ спіймала на великому хабарі чиновницю з МінАПКСлужба безпеки України затримала на хабарі чиновницю з МінАПК прямо на службовій парковці відомства.

Проти найманця слідчими СБУ порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

В Краматорську на Донеччині працівники спецслужби затримали бойовика незаконного збройного формування «ДНР».

Місцевий мешканець добровільно приєднався до терористів. З травня 2014 року до січня 2015 року він зі зброєю в руках чергував на блокпостах у Макіївці та Донецьку. Бойовик здійснював незаконну перевірку документів громадян, огляд автотранспорту та залучався до охорони об’єктів.

Згодом бойовик, побоюючись за власне життя, залишив терористів та переховувався від правосуддя у родичів на підконтрольній українській владі території. Проти нього порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України, триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України припинила незаконний видобуток будівельного природного каменю піщаника, організовану в промислових масштабах в Костянтинівському районі Донецької області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: