МВС запустило на Волині поліцейські групи швидкого реагування

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що на Волині вийшли на чергування 508 службовців груп швидкого реагування.

Сьогодні, 3 серпня, у Волинській області заступили на службу 38 груп швидкого реагування Національної поліції.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, в 38 групах нестимуть цілодобове чергування 508 поліцейських. Їхні обов'язки – патрулювати, реагувати на виклики, а також виконувати частину функцій, які раніше були закріплені за дільничними інспекторами, працівниками поліції в справах дітей, і забезпечувати безпеку дорожнього руху.

«Така універсалізація дозволить максимально наблизити поліцейський сервіс до населення й надати всю можливу допомогу в складних ситуаціях», – зазначив Аваков.

Патрульні поліцейські отримають нові автомобіліМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що поліцейські отримають нові екологічні автомобілі.

Він додав, що впровадження ГШР в інших областях набагато скоротило час прибуття поліції на виклик: у містах – з 15-20 хвилин до 7, в селах – з 1-2 годин до 20 хвилин. Це дозволило підвищити ефективність роботи поліції на місці події та збільшити розкриваність злочинів «за гарячими слідами».

Також зросла довіра населення, запевняє Аваков. За його словами, кількість звернень громадян до поліції зросла на 40-50%.

Глава МВС також заявив, що сьогодні на Волині оголошено конкурсний набір на службу в поліцію. Під час конкурсу відбиратимуться кандидати на 60 вакансій: 15 слідчих і 45 дільничних офіцерів поліції. Відбір проходитиме з 2 до 31 серпня в три етапи. Перший – це тестування, потім – фізична підготовка та співбесіда.

Аваков нагадав, що Волинська область – п'ята після Київської, Львівської, Харківської та Хмельницької, де реалізується стратегія створення нової поліцейської системи сервісу й безпеки в сільській місцевості та для невеликих міст і селищ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: