МОЗ скликає РНБО через можливі епідемії інфекційних захворювань

Читать на русском
В Україні спостерігається низький рівень вакцинації дітей, що може призвести до спалахів різних інфекційних захворювань.
Роман Ілик

Міністерство охорони здоров'я України ініціює засідання Ради національної безпеки України через низький рівень вакцинації дітей, який веде до можливих спалахів інфекційних захворювань у всій країні.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Ініціатива скликання засідання РНБО була ухвалена ще на колегії, яка проводилася в Міністерстві охорони здоров'я, розширена, за участю вченої ради Міністерства. Я думаю, що це абсолютно правильний крок. Щодо постачання ліків, то ситуація склалася критична», – зазначив заступник міністра.

Ілик повідомив, що в останні дні тимчасовий виконувач обов'язків міністра Віктор Шафранський із незрозумілих причин не підписував папери щодо ввезення медпрепаратів для онкохворих дітей, хворих на туберкульоз, тестів для ВІЛ-інфікованих. Весь цей час вони перебувають на митниці.

«Вчора всі 20 довідок були підписані й було розблоковане постачання ліків не лише з митниці, але й зі складів МОЗ, і підписаний необхідний пакет документів», – говорить він.

Це стало можливим завдяки швидкій реакції в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, яка змушена була швидко переоформлювати документи, оформляювати на себе право підпису.

МОЗ запустить вакцинацію дітей (доповнено)Міністерство охорони здоров'я України відправило до областей першу партію вакцин від кору, краснухи та паротиту.

Водночас низький рівень вакцинації України робить її небезпечною в рамках як внутрішньої, так і зовнішньої політики. «Такий рівень веде до можливих спалахів інфекційних захворювань», – підсумував він.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві охорони здоров'я процес державних закупівель повністю зупинився. Незабаром за держзакупівлі ліків візьметься спеціальний департамент.

Нагадаємо, що виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун виступила за якнайшвидше ухвалення закону про трансплантацію органів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: