Москва наполягає на об'єднанні питань безпеки та статусу ОРДЛО

Читать на русском
Росія вважає, що сторони конфлікту на Донбасі мають шукати компроміс у питаннях ухвалення базових документів щодо політичного врегулювання.
Борис Гризлов

Повноважний представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов наполягає на об'єднанні вирішення питань безпеки з процесом політичного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Хочу підкреслити: політична проблема вимагає політичного, а не військового рішення! Ще раз повторю: мій підхід полягає в тому, щоб питання безпеки вирішувалися паралельно з питаннями політичними», – сказав Гризлов.

За його словами, сторони конфлікту мають шукати компроміс у питаннях ухвалення базових документів щодо політичного врегулювання.

Україна залишається вірною Мінським домовленостям – ПолторакСтепан Полторак зустрівся з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом та генерал-лейтенантом ЗС США Фредеріком Беном Ходжесом.

«Зазначу, що сам дух комплексу заходів щодо виконання Мінських угод будується перш за все на тому, що основні документи мають ухвалюватися на умовах компромісу. Неприпустимими є спроби «проштовхнути» через Верховну Раду рішення, які є неприйнятними для іншої сторони конфлікту», 0 сказав він.

Таким чином, Москва хоче, щоб текст закону про особливий статус в обов'язковому порядку був узгоджений у Тристоронньій контактній групі.

Сьогодні стало відомо, що представники окремих районів Донецької та Луганської областей повідомили членам делегації України в Мінську про місцеперебування 45 полонених українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: