Прокуратура вимагає продовження арешту колишніх «беркутівців»

Читать на русском
Прокуратура наполягає на продовженні арешту для п'ятьох беркутівців, яких звинувачують у вбивствах учасників Євромайдану.

Сьогодні відбувається засідання Святошинського районного суду Києва у справі п’яти колишніх «беркутівців» Сергія Тамтури, Олега Янишевського, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка та Сергія Зінченка, яких звинувачують у розстрілі активістів Євромайдану.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Столичний суд довів причетність «Беркуту» до вбивств на МайданіЗа висновками експертизи, оприлюдненої у Святошинському суді Києва, учасників Небесної Сотні вбили зі зброї, що була в розпорядженні підрозділу Беркут.

Повідомляється, що суд розглядає клопотання від держобвинувачення про продовження колишнім працівникам «Беркуту» тримання під вартою на 2 місяці. Прокурори заявляють, що тримання під вартою необхідне для того, щоб уникнути ризику переховування обвинувачуваних та їхнього ухилення від суду.

Також на засіданні суд не задовольнив відвід захистом Янишевського про відсторонення Миколи Коваленка, який розпізнає портрети учасників подій на Євромайдані.

Нагадаємо, раніше Святошинський районний суд міста Києва відмовив захисту п'ятьох колишніх працівників спецпідрозділу МВС України «Беркут» у відведенні присяжних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: