За час конфлікту на сході України загинуло 166 українських дітей

Читать на русском
Заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко назвав кількість загиблих дітей за весь час конфлікту на Донбасі.
REUTERS

З початку конфлікту на Донбасі загинуло 166 українських дітей.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко, передає «Слово і Діло».

«Нещодавно озвучували цифри, різні цифри, які вказували на те, скільки дітей загинуло на війні на Донбасі. Розбіжності між ними були досить широкими, тому ми вирішили провести власне дослідження. Ми використовували дані Донецької обласної держадміністрації, Луганської, а також ми звернулися до даних, якими апелюють сьогодні так звані органи сепаратистів, які нібито займаються захистом дітей. Загалом, виходячи з даних чотирьох джерел, 166 українських дітей загинуло на цій війні», – сказав він.

США назвали головну умову введення поліції ОБСЄ на ДонбасПитання введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас буде розглядатися лише за умови сталого режиму припинення вогню на східних територіях України.

Експерт підкреслив, що проблема захисту дітей у зоні конфлікту залишається.   За даними Міністерства в справах тимчасово окупованих територій і переміщених осіб, на окупованій території Донбасу залишається 450 тис. дітей.

Нагадаємо, що в «сірій зоні» конфлікту на Донбасі, яка може постраждати в разі активізації дій бойовиків, проживає 3585 вихованців дитячих будинків та інтернатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: