Супрун заявляє про повну зупинку держзакупівель у МОЗ

Читать на русском
Держзакупівлями для МОЗ займатиметься спеціальне управління. Після того, як у департаменті буде призначено нового керівника й кадровий склад, держзакупівлі ліків поновляться.

У Міністерстві охорони здоров'я йде повна зупинка процесу державних закупівель. Але незабаром держзакупівлями ліків займеться спеціальний департамент.

Про це сьогодні під час брифінгу заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«Щоб ви розуміли, для цього існує спеціальне управління, яке займається держзакупівлями, там є п'ятеро людей – керівник і чотири працівники. Керівника зараз немає, а четверо людей – або у відпустці, або на лікарняному вже дуже тривалий час. Тобто зараз у Міністерстві ніхто не займається державними закупівлями», – заявила вона.

Супрун стверджує, що вже отримала близько 20 довідок про те, що ліки від правця перебувають на кордоні з Україною.

«Додатково є дуже багато указів і довідок на інші ліки. Зараз наші юристи й люди, які розбираються в цьому, розбираються в цих документах, щоб я могла їх підписати», – сказала Супрун.

Нова в. о. голови МОЗу: що ми знаємо про Уляну Супрун?Медик, волонтер, громадський активіст – що ми знаємо про біографію нового виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я України?

Незабаром департамент, який займається закупівлею ліків, буде наповнений кадрами й отримає нового керівника, підкреслила в. о. міністра.

«Це будуть або люди, які зараз є в МОЗ, або будуть працювати на загальних підставах. На керівника потрібен конкурс, тому ми зараз будемо призначати виконувача обов'язків керівника, щоб хтось працював», – зазначила вона.

За її словами, така людина наразі в Міністерстві є.

«Вона працювала з колишнім заступником міністра Ігорем Перегинцем», – сказала Супрун.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун подала на затвердження Кабміну кандидатури своїх заступників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: