У КМДА розповіли, скільки сміття зі Львова вже спалили

Читать на русском
Протягом 6 тижнів зі Львова до Києва було завезено понад 6,5 тис. тонн сміття. Щодня до Києва завозили до 200 тонн відходів.

З початку аварії на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова на заводі «Енергія» в Києві було утилізовано 6,5 тис. тонн сміття, але з 1 серпня прийом сміття припинився.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації, передає «Слово і Діло»

«Першого числа завод став на плановий ремонт і ми припинили приймати як львівське сміття, так і київське. Відходи, які раніше прямували з Києва на завод «Енергія», тепер будуть направлятися на полігон №5 (с. Нові Петрівці, Вишгородський район, Київська обл. – Ред.)», – наводить прес-служба КМДА слова директора КП «Київкомунсервіс» Євгена Русіна.

Скільки в Україні накопичилося сміття, що з ним робити даліНа даний момент в Україні накопичилося близько 36 млрд тонн сміття, з яких 1,6 млрд – токсичні і вкрай небезпечні відходи (елементи живлення, люмінесцентні лами, інше).

Він також повідомив, що протягом 6 тижнів зі Львова до Києва було завезено понад 6,5 тис. тонн сміття. Щодня до Києва завозили до 200 тонн відходів, які сортувалися й спалювалися на заводі «Енергія» ЗАТ «Київенерго».

Нагадаємо, що через загоряння на міському звалищі Львова біля села Грибовичі, що почалося 29 травня, мер міста Андрій Садовий домовився з Києвом про вивезення в столицю близько третини ТПВ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: