У Бельгії створять інститут із прав людини

Читать на русском
Бельгія неодноразово зазнавала критики через відсутність у країні центру захисту прав людини.

Незабаром у Брюсселі з'явиться інститут із прав людини. Про це в неділю, 31 липня, повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на заяву міністра юстиції Бельгії Куна Генса.

«Досьє готове», – зазначив він, передає «Слово і Діло».

Генс запевнив, що створення такого органу є пріоритетом для бельгійського уряду й реалізація цього досьє нещодавно була прискорена.

Як зазначають ЗМІ, донедавна Бельгію критикували за те, що в країні не було такого центру. Одне з останніх зауважень надходило від Ради з прав людини ООН у січні поточного року.

Як зазначають в організації Amnesty International, створення інституту з прав людини має ключове значення. В Бельгії вже є інститути, пов'язані з темою гендерної рівності, боротьби з расизмом, захистом приватного життя, але немає інструментів незалежного контролю за дотриманням прав людини, наприклад, у в'язницях.   Також в Amnesty International вважають, що необхідно запровадити контроль над заходами, що вживаються в рамках боротьби проти тероризму.

Нагадаємо, що в рамках захисту економічних і торгових інтересів України за кордоном у 2016 році в Бельгії та ще семи країнах з'являться торгові представництва нашої держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: