«Укрнафта» хоче відсудити в Коломойського понад 7 млрд грн

Читать на русском
Заборгованість сформувалася за відвантажену, але не повністю оплачену сиру нафту. Ці обсяги нафти були реалізовані на аукціонах Укрнафти в березні-серпні 2015 року.

ПАТ «Укрнафта» подало до Господарського суду Харківської області 6 позовних заяв із проханням зобов'язати харківські фірми, афілійовані з неформальною групою «Приват», виплатити заборгованість у розмірі 7,59 млрд грн.

Позови подані проти компаній «Прикарпаттянафтотрейд», «Котлас», «Техтрейд груп», «Галнафта», «Гарант-УТН», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Зокрема, «Укрнафта» подала до суду два позови з проханням стягнути з ТОВ «Торговий дім «Прикарпаттянафтотрейд» 1,32 млрд грн і 487,76 млн грн (сумарно 1 811,419 млн грн). Компанія просить суд стягнути з ТОВ «Котлас» 2,7 млрд грн, з ТОВ «Галнафта» – 1,32 млрд грн, з ТОВ «Техтрейд Груп» – 1,1 млрд грн, з ТОВ «Гарант-УТН» – 648,66 млн грн.

Всі позови були подані в першій половині липня. Їх розгляд запланований на 1-3 серпня.

Заборгованість підприємств сформувалася за відвантажену, але не повністю оплачену сиру нафту. Ці обсяги нафти були реалізовані на аукціонах «Укрнафти» в березні-серпні 2015 року.

За даними ЗМІ, власниками компаній, проти яких виставлені позовні вимоги, є офшори, які пов'язані з неформальною групою «Приват», де ключовими фігурами є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Ці компанії фігурували також у справі про виведення $1,8 млрд з «Приватбанку» за фіктивними контрактами в 2014 році.

У травні цього року стало відомо, що група акціонерів «ПриватБанку» в особі ПАТ «Укртатнафта» подала позов до Господарського суду міста Києва проти державного ПАТ «Укртранснафта» на суму 951 млн 84 тис. грн за зберігання технологічної нафти.

Раніше екс-губернатор Дніпропетровської області, крупний власник Ігор Коломойський заявив, що «Укрнафта» може не платити дивіденди після заяви Міхеіла Саакашвілі про її збитки в 2014 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: