В «Укртрансгазі» розповіли, скільки газу прокачають до країн ЄС цього року

Читать на русском
Станом на 1 серпня 2016 року Україна транспортувала для європейських споживачів 43,2 млрд куб. м природного газу.

Україна має намір цього року транспортувати 70 млрд куб. м природного газу європейським споживачам від російського постачальника ПАТ «Газпром».

«Сьогодні ми очікуємо транзит 70 млрд куб. м, йдемо за графіком», – сказав президент ПАТ «Укртрансгаз» Ігор Прокопів, передає «Слово і Діло».

У компанії відзначають, що скарг щодо своєчасності поставок від імпортерів російського природного газу не надходило.

«Традиційно транзит здійснюється згідно з контрактними зобов'язаннями: вчасно та в повному обсязі», – підкреслили в Центральному диспетчерському департаменті «Укртрансгазу».

ПАТ «Укртрансгаз» інформує, що станом на 1 серпня 2016 року Україна транспортувала для європейських споживачів 43,2 млрд куб. м природного газу, що на 21% більше торішніх показників.

Однак в останній декаді липня спостерігалося зменшення обсягів прокачування блакитного палива до ЄС, що пов'язане зі зменшенням фактичних обсягів надходжень природного газу з території РФ.

«Починаючи з 24 липня поточного року було зафіксовано зменшення режиму подачі газу до української ГТС з 172 до 155,4 млн куб. м, а пізніше – до 136 млн куб. м», – уточнили в компанії.

Станом на сьогодні добовий режим транспортування природного газу для європейських споживачів становить 164,1 млн куб. м.

Нагадаємо, що 29 липня НАК «Нафтогаз України» звернулася до Європейської комісії з проханням створити моніторингову місію для перевірки фактів значного зниження тиску в російській газотранспортній системі на вході до газотранспортної системи України.

Як повідомлялося раніше, в серпні «Північний потік» закривається на планове технічне обслуговування, що може призвести до зростання транзиту газу до країн ЄС через газотранспортну систему України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: