В ГПУ відзвітували про хід справ про порушення прав журналістів

Читать на русском
Генеральна прокуратура направила до суду 10 кримінальних проваджень щодо злочинів із перешкоджанням діяльності журналістів.

З початку року Генеральна прокуратура України направила до суду 10 кримінальних проваджень за злочинами, які пов’язані з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Прокурори направили до суду обвинувальні акти у 3 кримінальних провадженнях щодо 3 колишніх працівників БМОП «Беркут», в тому числі й за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів «5 каналу».

Анкети доброчесності для прокурорів: українці висміяли нововведення в ГПУПрокурорів в ГПУ зобов'язали заповнювати анкети доброчесності. Соцмережі відреагували на незвичайне нововведення.

Крім того, прокурорами до суду направлено ще 7 проваджень зазначеної категорії, які розслідувались органами Національної поліції України, за обвинуваченням осіб у скоєнні таких злочинів щодо журналістів телеканалів «24», «НТН», «Ірта», ТРК «М-Студіо», інтернет-видань «Житомир-інфо» та «Житомир.todаy», інтернет-газети «Дорожній контроль», ТОВ «Інформаційне агентство «Українська Медіа Група», з яких судами вже розглянуто 3 провадження, а винні особи притягнуті до кримінальної відповідальності.

Зокрема, за фактом насильства щодо журналіста «24 каналу» під час виконання ним своїх обов’язків, яке мало місце в середині січня поточного року в підземному переході станції метро «Дружби Народів», Печерським районним судом Києва засуджено громадянина, якому призначено покарання у вигляді одного року обмеження волі.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав кількість журналістів, які загинули за час проведення АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: