У Сирії збили російський вертоліт Мі-8

Читать на русском
Сирійські повстанці заявляють, що четверо з п'яти членів екіпажу загинули, Міноборони РФ поки не підтверджує загибель екіпажу.

Міністерство оборони Російської Федерації підтвердило інформацію про збитий у Сирії вертоліт Мі-8 Військово-космічних сил.

На борту було 5 осіб, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Міноборони РФ.

«Першого серпня в провінції Ідліб в результаті обстрілу із землі збитий російський військово-транспортний вертоліт Мі-8, що повертався на авіабазу Хмеймім після доставки гуманітарної допомоги до міста Алеппо. На борту вертольота перебували три члени екіпажу та два офіцери російського Центру примирення ворогуючих сторін у Сирії», – відзначають у Міноборони РФ.

Машина була збита в сирійській провінції Ідліб, доля 3 членів екіпажу та 2 офіцерів поки невідома. Однак сирійські повстанці вже заявили, що 4 людей з 5, що були на борту, загинули.

Росія досягла поставлених цілей у Сирії – StratforПрийняте рішення керівництва РФ про початок виведення основної частини свого угруповання із Сирії можна розцінювати як прорив у консультаціях про майбутнє цієї близькосхідної країни.

Це не перші втрати російського вертолітного парку в боях на сирійському фронті. В листопаді 2015 року повстанці Вільної сирійський армії в провінції Латакія підбили протитанковою ракетою російський вертоліт.

Як повідомлялося раніше, зростає загроза бойового застосування російських загонів спеціального призначення на Донбасі після завершення їх виведення з території Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: