Окупанти збільшили кількість обстрілів українських позицій на Донбасі – штаб АТО

Читать на русском
За минулу добу на Донбасі проросійські бойовики більше 80 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ.

На Донбасі російські окупанти продовжують порушувати Мінські домовленості, обстрілюючи позиції ВСУ. За минулу добу підтверджено 85 випадків відкриття вогню по позиціях сил АТО, з них 37 – на донецькому, 35 – на маріупольському і 13 – на луганському напрямках.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, на донецькому напрямку противник застосував важку артилерію калібром 152 та 122 мм. Особливо гаряче вночі було в районі Авдіївки, де ворог використовував понад сто боєприпасів. Із мінометів різного калібру, гранатометів і кулеметів противник бив по наших позиціях в Опитному, Авдіївці, Зайцевому та Пісках. Неспокійно було в Майорську, Кам'янці та Троїцькому.

На маріупольському напрямку по Широкиному та Мар'їнці окупанти застосували міномети. В Красногорівці вогонь вівся з 82-мм мінометів і стрілецької зброї. По Водяному та Старогнатівці працювали ворожі БМП. Поблизу Мар'їнки, Старогнатівки та Новотроїцького також активізувалися ворожі снайпери.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 31 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 31 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Близько 22:42 в районі Богданівки була виявлена ​​ДРГ противника чисельністю до 5 осіб. Підійшовши на відстань до 100 метрів, ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї та АГС-17. Завдяки злагодженим діям особового складу вогнем з АГС і стрілецької зброї ДРГ було відкинуто. Тривало вогневе зіткнення 18 хвилин.

Також противником велася повітряна розвідка в районі Новотроїцького. На Луганщині позиції ВС України в районі Новотошківського, Новозванівки та Кримського противник хаотично обстрілював із 82-мм мінометів і гранатометів, провокуючи українських бійців на вогонь. Поблизу Новоолександрівки, Станиці Луганської та Попасної застосовувалися гранатомети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: