Африканська чума вразила Миколаївську область

Читать на русском
Ситуація ускладнена тим, що на території області встановлено найвищий – 5 клас пожежної небезпеки.

Для проведення заходів по ліквідації інфекції проведено засідання обласної та районної надзвичайних протиепізоотичних комісій, якими прийнято рішення про введення карантину на територіях поразки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Головне управління ветеринарної медицини в Миколаївській області.

«Для боротьби з наслідками захворювання свиней, залучено весь особовий склад 21 Державної пожежно-рятувальної частини», – пояснили в управлінні ветмедицини в Миколаївській області.

Ситуація ускладнена тим, що на території області встановлено найвищий – 5 клас пожежної небезпеки.

«З метою належного виконання завдань за призначенням та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла в районі, особовий склад підрозділу переведений на посилений варіант несення служби», – стверджують в службі.

Міністр АПК розповів, як проходитиме приватизація об'єктів держвласностіПриватизація об'єктів агропромислового комплексу, що перебувають у державній власності, буде проводитися поступово, частинами, залежно від того, яку ефективність показуватимуть нові власники.

Хвороба відноситься до списку A відповідно до Міжнародної класифікації заразних хвороб тварин. Для людини африканська чума свиней – безпечна.

Відзначимо, що африканська чума свиней (Pestis africana suum), інакше африканська лихоманка, східно-африканська чума, хвороба Монтгомері – це вірусна хвороба свиней, яка проявляється лихоманкою, синюшностью шкіри і великими крововиливами внутрішніх органів.

Ефективних засобів профілактики африканської чуми свиней в даний час не існує. Вогнища інфекції підлягають ліквідації шляхом поголовного знищення свиней безкровним методом. Трупи – спалюють. Приміщення і територію ферм дезінфікують гарячим 3% розчином їдкого натру, 2% розчином формальдегіду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: