Росія готує вертольоти для нападу на північ Луганської області

Читать на русском
В ході тренувань особлива увага приділялася питанням розпізнавання та маневрування в рельєфі місцевості, орієнтування в просторі, а також пошуку з повітря непідготовлених майданчиків для приземлення гелікоптера.

Російська військова база в прикордонному з Україною місті Валуйки може використовуватися для відновлення наступальних дій на півночі Луганської області.

Такі висновки можна зробити за результатами нещодавно завершеної підготовки пілотів 549-ї авіабази армійської авіації ВПС РФ, частина якої базується в Валуйки, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані сайту «Інформнапалм».

«Льотчики авіабаз армійської авіації Західного військового округу (ЗВО) в Ленінградській і Смоленській областях в два рази збільшили кількість польотів в нічний час із застосуванням окулярів нічного бачення «ГЕО-ОНВ1-01» і інфрачервоних станцій переднього огляду», – інформує сайт.

Відзначається, що в ході тренувань особлива увага приділялася питанням розпізнавання та маневрування в рельєфі місцевості, орієнтування в просторі, а також пошуку з повітря непідготовлених майданчиків для приземлення гелікоптера.

«Під час польотів на гранично малих висотах на вертольотах Мі-8, Мі-24 та Мі-26 були повністю відключені прилади освітлення і зовнішні розпізнавальні сигнали», підкреслюють співробітники «Інформнапалма».

Йдеться про підготовку військовослужбовців 378-ї авіабази армійської авіації, що базується на аеродромі Двоєвка під Вязьмою, а також 549-й авіабази армійської авіації – аеродром Пушкін або Прибилове в Ленінградській області.

Як раніше повідомлялося, військова розвідка оприлюднила список снайперів 5-ї окремої мотострілкової бригади (в/ч 08805, Макіївка) 1-го армійського корпусу (Донецьк) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ, які беруть участь в бойових діях проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: