Прокуратура піде на угоду з Єфремовим заради даних по російській агресії

Читать на русском
Олександр Єфремов є дуже цінним свідком, який може дати показання про те, як розвивалися події на початковому етапі неоголошеної війни РФ проти України.
Єфремов за гратами

Генеральна прокуратура України запропонує затриманому сьогодні екс-керівнику фракції Партії регіонів Олександру Єфремову піти на угоду зі слідством, заради отримання інформації за планами РФ у війні з Україною.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу 30 липня, передає кореспондент «РБК-Україна».

«Якщо громадянин Єфремов дасть свідчення про, думаю, що відомі йому плани керівництва РФ на початку розв'язки агресії проти України, про те, хто перший завозив російських бойовиків на територію Луганська для захоплення приміщення СБУ, потім обласної адміністрації і так далі, хто фінансував ці приміщення, хто фінансував, а потім озброював доморощених сепаратистів, думаю, що слідство врахує його свідчення», – зазначив генеральний прокурор.

Луценко підкреслив, що Олександр Єфремов є дуже цінним свідком, який може дати показання про те, як розвивалися події на початковому етапі неоголошеної війни РФ проти України.

«Угода зі слідством не врятує Єфремова від кримінальної відповідальності», – додав він.

Раніше повідомлялося, що Єфремов підозрюється в причетності до створення терористичної організації «ЛНР».

Сьогодні стало відомо, що екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов затриманий в аеропорту «Бориспіль» з квитком до Відня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: