Коломойський заблокував приватизацію Одеського припортового заводу

Читать на русском
У акціонерів ПриватБанку шанс домогтися визнання результатів конкурсу 2009 року по приватизації ОПЗ в міжнародних судах.
Ігор Коломойський, один з учасників неформальної ФПГ "Приват"

Акціонери «Приватбанку» продовжать судитися з Фондом державного майна України (ФДМУ) за контроль над Одеським припортовим заводом (ОПЗ).

Таку думку в коментарі «Слово і Діло» висловив керівник аналітичного відділу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій.

«Адмінсуд Києва 18/07/16 визнав, що ФДМУ не мав ніяких підстав не визнавати Нортіму (ООО «Нортима» – ред.) переможцем конкурсу – тобто, опосередковано визнав дії уповноважених «продавців» протиправними», – пише Паращій у себе на сторінці в Facebook.

У той же час суд відмовив у позові ТОВ «Нортіма». «... Визнання відповідних дій протиправними, навіть при встановлених обставин їх протиправності, не приведе до відновлення порушеного права позивача», – йдеться в рішенні адмінсуду Києва.

«Якщо іноземні претенденти той текст прочитають, то вони не захочуть брати участь в подальших конкурсах. Тому, швидше за все, ФДМУ доведеться якимось чином домовлятися з Коломойським», – коментує аналітик рішення адмінсуду Києва.

За його словами, це рішення дає акціонерам ПриватБанку шанс домогтися визнання результатів конкурсу 2009 року по приватизації ОПЗ «хоча б у міжнародних судах».

Кубів назвав дату другої спроби приватизації ОПЗЗацікавлені в купівлі ОПЗ інвестори хочуть справедливої ринкової ціни цього об'єкта, тому вона, скоріш за все, буде знижена.

Вчора стало відомо, що адміністративний суд міста Києва 18 липня 2016 року визнав, що ФДМУ не мав підстав не визнавати компанію ТОВ «Нортіма», аффілійовану з акціонерами Приватбанку, переможцем конкурсу в приватизації Одеського припортового заводу в 2009 році. Про це написав у себе на сторінці в Facebook глава ФДМУ Ігор Білоус.

На його думку, саме це призвело до того, що конкурс з приватизації ОПЗ 18 липня 2016 року був провалений.

Нагадаємо, що у вересні 2009 року в конкурсі приватизації ОПЗ брали участь три компанії – ТОВ «Нортіма» (Україна)– представляє інтереси Привату, ТОВ «Фрунзе-Флора» (Україна) – структура Костянтина Григоришина і ТОВ «Азот-Сервіс» (Росія), що подала заявку від імені ТОВ «СИБУР». «Нортіма» стала переможницею конкурсу, запропонувавши за ОПЗ найвищу ціну – 5 млрд грн. Однак пізніше результати аукціону були визнані недійсними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: