Експерт: Кремль змінює тактику відносин із Порошенком

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Річ у тім, що Зурабов дуже активно дружив із Порошенком. Призначення нового посла означає, що Кремль змінює тактику своїх відносин із Порошенком.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи інформацію про те, що РФ запропонувала Україні в якості нового посла Михайла Бабича.

«Кремль, мабуть, переходить до інших, напевно, більш жорстких способів з'ясування відносин із Президентом», – підкреслив Небоженко.

Як пояснив експерт, через Ложкіна або Зурабова Порошенко міг у будь-який момент відповісти на будь-яке питання Кремля.

«Цілком очікувано, що нова людина з Москви не матиме таких зобов'язань. Знайомитися з усіма, хто втягнутий до міжнародної політики, доведеться самому», – зазначив він.

Політолог припустив, що новим послом буде людина, яка не впливатиме особисто на українських політиків, як це було раніше.

«Якщо згадати Черномирдіна, то будь-який олігарх, великий бізнесмен хотів би поставити фото з ним у своєму кабінеті. Зурабов також знав майже всіх олігархів і міг впливати на них безпосередньо», – додав експерт.

На його переконання, РФ змінює тактику щодо України.

Крім того, Небоженко зауважив, що в цій ситуації взагалі є варіант, коли між ворогуючими країнами третя держава бере на себе дипломатичні функції.

Чому Кремль прибрав Зурабова з Києва та хто стане його наступником?Політолог проаналізував інформацію про те, що керівництво РФ змінило посла Росії в Україні, та припустив, із чим може бути пов'язане це рішення.

Політолог Володимир Фесенко констатував, що після Криму та Донбасу відносини РФ та України зіпсовані всерйоз і надовго.

Тому, за його словами, новий посол буде свого роду «смотрящим» за Україною з вікон фортеці в облозі.

«Російське посольство в Києві – це як фортеця в облозі. Завдання цього посла будуть мінімальними – реагувати на якісь ситуації. Навряд чи він виконуватиме таку особливу місію, яку намагався виконувати Зурабов», – вважає Володимир Фесенко.

Відзначимо, що екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що Михайло Бабич є однією з найбільш похмурих фігур російської політики, та переконаний, що з його призначенням буде створено гарантоване шпигунське гніздо.

Учора, 28 липня президент РФ Володимир Путін звільнив із цієї посади Михайла Зурабова та призначив тимчасовим повіреним Сергія Торопова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: