Москалю не вдалося встановити пільговий тариф на електроенергію

Читать на русском
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль пообіцяв жителям Рахівщини встановити пільговий тариф на електроенергію, попри те, що не мав таких повноважень.
Геннадій Москаль

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль не виконав обіцянку щодо встановлення для жителів Рахівського району пільгового тарифу на електроенергію.

Обіцянку зробити це губернатор регіону дав ще 20 серпня минулого року. «Пільговий тариф на світло для негазифікованих адміністративних одиниць прописаний у законодавстві. Якщо енергетичні компанії не хочуть впроваджувати його, я зроблю це своїм рішенням. І нехай потім оскаржують рішення в суді, головне те, що люди хоч трохи зекономлять на оплаті за електроенергію», – заявив тоді Москаль.

Проте в самій Закарпатській ОДА пізніше визнали: встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню для побутових потреб, здійснює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. У цьому ж листі, датованому 27 липня 2016 року, «Слову і Ділу» повідомили, що станом на липень 2016 року в Рахівському районі Закарпаття діє постанова НКРЕКП від 26.02.2015 року №220 «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускаються населенню». Жодних пільг для жителів указаного району Закарпаття вона не передбачає.

Нагадаємо, днями прем’єр-міністр Володимир Гройсман попросив не нагнітати ситуацію з підвищенням комунальних тарифів восени.

Всього в активі Геннадія Москаля 31 виконана обіцянка з 58, що дозволяє йому посідати шосте місце в рейтингу відповідальності губернаторів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: