Росія прискорює процес розгляду боргу України в $3 млрд

Читать на русском
Незалежна компанія The Law Debenture Corporation plc, яка представляє інтереси РФ, подала до Високого суду Лондона клопотання про винесення в прискореному порядку рішення за позовом проти України.

Росія подала до Високого суду Лондона клопотання прискорити винесення рішення за позовом про невиконання Україною зобов'язань щодо так званого «боргу Януковича» в розмірі $3 млрд за єврооблігаціями.

Мінфін РФ очікує, що слухання в справі відбудеться наприкінці поточного року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів Російської Федерації.

«Незалежна компанія The Law Debenture Corporation plc, що представляє інтереси РФ як єдиного власника облігацій України на $3 млрд, подала до Високого суду Лондона клопотання про винесення в прискореному порядку рішення за позовом, поданим у зв'язку з невиконанням Україною зобов'язань за цими облігаціями», – йдеться в повідомленні відомства.

Суд з Росією щодо «боргу Януковича» може затягнутися – МінфінМіністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що суд із Росією щодо 3 млрд доларів українських облігацій займе 2 роки.

Представники компанії оформили прохання до суду залишити без задоволення відгук України на позов, а також винести рішення, яке зобов'яже Україну виплатити номінальну вартість облігацій, суму нездійсненого купонного платежу в обсязі $75 млн і відсотки на всю суму простроченої заборгованості за облігаціями.

Як повідомлялося раніше, Україна визнала договір позики на три мільярди доларів США, укладення якого було результатом домовленостей між екс-президентом Януковичем з Російською Федерацією в грудні 2013 року, недійсним і таким, що не підлягає примусовому виконанню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: