Кількість порушень режиму тиші збільшилася на 25% – ОБСЄ

Читать на русском
На лінії розмежування в Луганській області спостерігалося зниження випадків порушення режиму тиші на 40 відсотків.
Олександр Хуг

Ситуація на Донбасі погіршується, зокрема кількість порушень режиму тиші збільшилася на 25% і вдвічі частіше використовується артилерія.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Кількість випадків порушення режиму припинення вогню збільшилася приблизно на 25%. Ескалація спостерігалася у всіх традиційних гарячих точках. Зокрема, спалахи насильства були зафіксовані на західних і північно-західних околицях Горлівки, а також у районі Авдіївки, Ясинуватої та Донецького аеропорту», – зазначив він.

За його словами, однією з головних ознак погіршення ситуації стало збільшення використання артилерії.

«Майже вдвічі більше, ніж показники за попередній тиждень. Варто відзначити, що 90% вибухів і ударів артилерії відбулося біля Горлівки», – підкреслив заступник голови СММ ОБСЄ.

Динаміка обстрілів у зоні АТО: як бойовики нарощують вогневий тиск на ЗСУЗ моменту останнього вдалого обміну полоненими, в результаті якого в Україну повернулися Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко, бойовики відчутно наростили кількість обстрілів у зоні АТО.

Водночас на лінії розмежування в Луганській області спостерігалося зниження кількості випадків порушення режиму тиші на 40%.

Раніше спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік висловив надію, що сторони знайдуть консенсус щодо відведення збройних представників протиборчих сторін у ході наступної зустрічі в білоруській столиці.

Заступник глави Адміністрації Президента України заявив, що забезпечення виборчого процесу на Донбасі відповідно до вимог безпеки можливе лише за умови розгортання збройної місії ОБСЄ в регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: